top of page
Hotel Juana - Office Before Layout

To convert a disused cold-store into the dedicated hotel reservation/call centre. The cold-store had already been set-up as an office but was a totally unsuitable office space as it had no window, no natural light nor ventilation, no noise insulation, had hard cold tiled walls and floor and was adjacent to the main kitchen which was too noisy.

The re-design must address all these issues, accommodate 4 to 5 person/staff with adequate number of power & data sockets as well as being an affordable design.

Hotel Juana - Office New Layout

NEW LAYOUT IMPROVEMENTS - The cold-store was stripped-out  entirely, a new fully insulated and sound proofed office was rebuilt.
 

A new full-height glazed entrance door and a new corner window was added addressing the lack of natural light and ventilation. The new corner window also provided the staff with a direct view of the BOH main entrance.

All finishes materials were specifically selected for their high-acoustic properties as well as new affordable office furniture. 

ORIGINAL OFFICE LAYOUT

NEW OFFICE LAYOUT

Hotel Juana - Office Before Image
Hotel Juana - Office Proposal Style

INITIAL OFFICE DESIGN STYLE PROPOSAL

Hotel Juana - Office Materials Proposal
Hotel Juana - Office New Window

OFFICE MATERIALS & FURNITURE PROPOSAL

CALL CENTRE/OFFICE PROJECT - THE BRIEF

Hotel Juana - Office Proposal Visual1
Hotel Juana - Office Proposal Visual2
Hotel Juana - Office Proposal Visual4
Hotel Juana - Office Proposal Visual3

OFFICE RE-DESIGN VISUALS

ORIGINAL OFFICE

NEW CORNER WIDOW

OFFICE SITE PHOTOS

HOTEL JUANA *****

JUAN LES PINS - FRANCE - HOSPITALITY - 2024

Hotel Juana Logo

This 2nd project for Hotel Juana***** is the re-design and extensive refurbishment of three different spaces within the hotel:
 

1 - The hotel's guests WC + the addition of a new accessible WC.
2 - Two bedroom suites' bathrooms.
3 - The conversion of a dissused cold-store into the hotel's reservation/call
centre/office (BOH).

Hotel Juana

Hotel Juana - Paseo Logo
Hotel Juana - WC Before Image1
Hotel Juana - WC Before Image2
Hotel Juana - WC Before Image3
Hotel Juana - WC Demo Image1
Hotel Juana - WC Demo Image2

WC Before & Demo Photos - Photos Patrick LeLarge

WC New Layout

To re-design the hotel guests' WC, to upgrade them in terms of design as well as sanitaryware, lighting and comfort and to ascertain whether a required new accessible WC is feasable within the existing WC layout (if not, find an alternative location within the hotel which was not desirable and a costlier option).
The re-design must reference the Paseo restaurant and retained the hotel's existing strong identity.

Hotel Juana - WC Original Layout

Corridor
4.52m2
CH-2.28m

WOMEN WC
4.48m2
CH-2.60m

MEN WC
4.76m2
CH-2.60m

SITE PHOTOS

1

All site photos - Patrick LeLarge

THE NEW LAYOUT - provides one additional WC in the women's WC and the men's WC was converted into a combined men and accessible WC.
Full-height slim profile glass partition,  new sanitaryware and accessories, new concealed lighting and new 90cm wider doors in the corridor (fire door) and accessible WC.      

New terrazzo tile to floor and walls (up to 1m) and Omexco colourful wallpaper to upper section of walls and ceilings.

Hotel Juana - WC New Layout
Hotel Juana - WC Materials2
Hotel Juana - WC Sketch1

WC Design & Materials Option Sketches

WC Approved Materials & Finishes

Hotel Juana - WC Materials3
Hotel Juana - WC Materials2

WC 3D Model & Visuals

WC Original Layout

WC PROJECT - THE BRIEF

Hotel Juana - Bathroom New Layout

THE bedroom suites, being inter-connected, one bathroom was given a bath with shower over and the other a double shower. Both layouts have curved corner walls, back-lit shelfs and double washbasins. This provided a much needed design upgrade as well as improvements on their original layouts such as removing the bidets and moving the WC so that the door no longer bangs into it.
The Pyrolvave bright orange glazed lava stone tiles and Marazzi Lume off-white glazed tiles provide a strong colour & texture contrast reminiscent of the original design.

NEW LAYOUT - BATHROOM 601

Hotel Juana - Materials  Proposal1
Hotel Juana - Pyrolave Tiles

ORIGINAL LAYOUT - BATHROOM 602

2

BATHROOMS PROJECT - THE BRIEF

To re-design two bedroom suites' bathrooms, to upgrade them in terms of design as well as sanitaryware, lighting and comfort. These two bedroom suites have a inner-connecting door, and are often rented-out to families or a group of friends and the re-design must take that into consideration.
The re-design must also retained the hotel's strong existing identity.

Hotel Juana - Bathroom Original Layout

ORIGINAL LAYOUT - BATHROOM 601

Hotel Juana - Bathroom Original Layout
Hotel Juana - Mateials Proposal2

PYROLAVE - GLAZED LAVA TILES

Hotel Juana - Bathroom New Layout

NEW LAYOUT - BATHROOM 602

BATHROOMS SITE PHOTOS - PHOTOS PATRICK LELARGE

Hotel Juana - Bathroom Site Photo3
Hotel Juana - Bathroom Site Photo2
Hotel Juana - Bathroom Site Photo1

3

Hotel Juana - Bathroom Site Photo34
bottom of page